بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/07/29 - 14:30
  • - تعداد بازدید: 723
  • - تعداد بازدیدکننده: 172
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

زمینه اثرگذاری بنیاد نخبگان در کشور مهیا نیست


معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه امروز زمینه اثرگذاری بنیاد نخبگان در کشور مهیا نیست گفت: سند بنیاد نخبگان سندی کلیدی است و باید به آن توجه کرد.

~/Asset/News/News/Image/Gallery/slayderalasti1_6595.jpg

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان همدان آریا الستی ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس بنیاد نخبگان همدان با بیان اینکه تدوین اساسنامه بنیاد ملی نخبگان برمبنای توصیه مقام معظم رهبری در سال 83 و 84 در شورای انقلاب فرهنگی آغاز شد اظهار کرد: اواخر دولت هشتم اساسنامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و اوایل دولت نهم اولین هیات علمی بنیاد ملی نخبگان تعیین شد.


وی با بیان اینکه در حال حاضر بنیاد نخبگان بنیادی ذیل رئیس جمهور و نه نهاد ریاست جمهوری است گفت: رئیس این بنیاد معاون رئیس جمهور است و مجموعه به شکل هیات امنایی اداره می‌شود.


معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با تاکید به اینکه اساسنامه بنیاد توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است افزود: بعد از گذشت پنج سال از فعالیت این بنیاد، مجدد به سفارش مقام معظم رهبری سند ملی در حوزه نخبگان تدوین شد و در شورای انقلاب فرهنگی بعد از اصلاح تصویب و به کشور ابلاغ شد.


وی با اشاره به اینکه این سند، سند راهبردی کشور در امور نخبگان است و مستقیم به بنیاد ملی نخبگان ارتباطی ندارد گفت: در این سند دستورالعمل‌هایی برای تمام بازیگران بنیاد نخبگان کشور قابل مشاهده است.


الستی با بیان اینکه این سند برای وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، صدا و سیما، وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه و... قابل استفاده است افزود: اصلی‌ترین انگیزه برای تشکیل بنیاد نخبگان و  نگاه ویژه کشور به موضوع بنیاد نخبگان، زمینه‌سازی برای توسعه‌ اثرگذاری نخبگان در میان ملت و کشور است.


وی با اشاره به اینکه اگر نتوانیم کاری انجام دهیم که نخبگان در کشور موثر باشند به هدف نرسیده و اقدامی بیهوده انجام داده‌ایم گفت: باید زمینه‌سازی کنیم نخبگان در کشور پرورش یابند و این مهم نیازمند توجه به دوران کودکی آنهاست.


معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه باید افراد نخبه را به سمت استعدادها هدایت کنیم و موانع راه رشد را از مسیر آنها برداریم خاطرنشان کرد: باید الگوهای گمراه‌کننده را از مسیر استعدادی آنها حذف کرد.


وی با اشاره به اینکه باید نخبگان را جذب و حفظ کرد نه اینکه آنها را دودستی تقدیم دیگران کنیم گفت: وقتی نخبگان در موقعیت کلیدی قرار گرفتند باید امکان اثرگذاری و ایجاد تحول آنها را فراهم کنیم.


الستی با بیان اینکه این اقدامات پیچیده است اما در دست انجام است یکی از این برنامه‌ها را اجرای طرح «دوست علمی» دانست و افزود: هر طرحی در بنیاد نخبگان می‌گنجد و بنیاد نیز نسبت به آن مسوولیت دارد.


وی دانشگاه را قلب نظام نخبگانی عنوان کرد و گفت: بسیار خرسندم ارتباط قوی بین دانشگاه و بنیاد نخبگان وجود دارد و در استان همدان از ابتدا رابطه منطقی، دوستانه و هم‌افزا بین این دو ایجاد شده است.


معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان یکی از روش‌های میان‌بری است که در کشور استفاده شده و در هیچ کشوری آن را نمی‌بینیم؛ دلیل آن هم این است که نمونه جمهوری اسلامی را هیچ کشوری ندارد.


وی خاطرنشان کرد: مسیر ملی نخبگان به دولت و حکومت کمک کند موضوع نظام نخبگانی را به صورت ویژه حل و فصل کنند تا در زمان خود به نظام اسلامی مورد هدف مقام معظم رهبری تبدیل شود.


الستی بیان کرد: نخبگان ما را در کشور به نظام اسلامی مورد هدف می‌رسانند اما امروز اثرگذاری آنها در کشور مهیا نیست، بنابراین نهادی را ایجاد می‌کنیم که وظیفه‌ آن کمک به تمام نهادها و اجزای مختلف دولتی و کشور است تا بتوانیم به اهداف برسیم.


وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان یک بنیاد موازی با وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم و صنعت و... نیست افزود: از روز اول هیات امنای بنیاد، ساختار آن را کوچک طراحی کرده‌اند و امروز با مشکل افزایش نیروی انسانی مواجه هستیم.


معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه اعتبار بنیاد را محدود بسته‌اند چراکه جایی بودجه باشد، جا و امکان استخدام هم باشد سفره خود را پهن کرده و حواسمان به سفره می‌شود و به وظیفه خود توجه نمی‌کنیم خاطرنشان کرد: وظیفه ما این است که به دانشگاه ، اداره صنعت و نیروی انتظامی کمک کنیم و تأمین‌کننده محتوا برای صدا و سیما باشیم.


وی با تاکید به اینکه جاهایی که بنیاد وارد کارهای اجرایی و تصدی‌گری شده یا به اجبار بوده یا به اشتباه گفت: در حال حاضر این مجموعه به طور مستمر دنبال بازنگری اقدامات خود است.


الستی با بیان اینکه از تمام مسوولان دانشگاهی و اجرایی استان تقاضا دارم بنیاد نخبگان همدان را از خود بدانند و نه یک نهاد موازی و مزاحم افزود: سند بنیاد نخبگان سند کلیدی است و باید به آن توجه کرد.


وی تاکید کرد: تاکنون رفتار و عملکرد روسای بنیاد و نیز برخورد استان و دانشگاه با این مجموعه خوب بوده و بنیاد نخبگان همدان جزو بنیادهای همراه در ماموریت‌های خطیر است.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 137253
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم