مسیر پیشرفت کشور را با انتخاب اصلح هموار کنیم
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان گفت: مسیر کشور برای توسعه هموار شده و برای آینده بهتر باید این مسیر امتداد و تداوم پیدا کند و این جز با انتخاب فردی که در این مسیر است تحقق پیدا نمیکند.
موسی اعظمی، رئیس بنیاد نخبگان استان همدان در گفتوگو با ایکنا از همدان، ضمن تبریک اعیاد دهه ولایت و عید غدیر خم اظهار کرد: با توجه به سانحه ناگواری که برای رئیسجمهور و هیئت همراه اتفاق افتاد و موجب شهادت ایشان شد کشور ما در یک شرایط خاص قرار گرفت؛ شاید دشمنان با این اتفاق، انتظار فروپاشی و اضمحلال کشور را داشتند، اما با توجه به ساختار قدرتمند کشور و وجود رهبر معظم انقلاب هیچگونه خللی در مدیریت کشور ایجاد نشد.
وی با اشاره به اینکه با این رخداد مجبور به برگزاری انتخابات زودهنگام شدیم، افزود: طبیعی است با توجه به غیرمترقبه بودن این واقعه، پیشبینیهای کافی و لازم در این خصوص صورت نگرفته است، اما فرآیند برگزاری انتخابات به نحو شایسته در حال انجام است. این شرایط تکلیف و مسئولیت آحاد جامعه را هم از جهت حضور و مشارکت حداکثری و هم از جهت انتخاب فرد شایسته و اصلح دو چندان میکند.
رئیس بنیاد نخبگان همدان بیان کرد: در تشییع پیکر شهیدان خدمت خیل عظیم جمعیت را شاهد بودیم و این پشتوانهای بزرگ برای نظام است، طبیعتاً مردم با شعور و درک بالای خود در انتخابات پیش رو این کار بزرگ را تکمیل خواهند کرد. مردم ما میدانند که مقوله انتخابات نماد حکومت مردم بر سرنوشت خود و تبلور عینی مردمسالاری دینی در حکمرانی کشور است.
اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات
اعظمی اظهار کرد: انتخابات برای همه کشورها مهم است و آزاد و سالم بودن آن مورد توجه نظام جهانی است، اما این مسئله برای کشور ما متفاوتتر است، چراکه پیوند بین جمهوریت و اسلامیت نظام، اهمیت مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح را دو چندان میکند. در واقع این موضوع علاوه بر گره خوردن با مسائل ملی و بینالمللی همانند سایر کشورها با مسائل دینی و اعتقادی مردم بهدلیل ماهیت نظام حکمرانی ارتباط دارد. مردم ما یقیناً واقف هستند که انتخابات اثرات و تبعات مثبت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد، اما میتواند تبعات منفی هم داشته باشد یعنی هم سطح مشارکت و شور انتخاباتی و کیفیت (پایین بودن آن) و هم نحوه انتخاب خود به خود با مسائل اعتقادی و دینی گره زده میشود. همچنین عملکرد منتخب مردم خواسته یا ناخواسته به پای دین و شرع هم گذاشته میشود.
وی بیان کرد: شرکت در انتخابات بسیار مهم است، چراکه پشتوانه مردمی در نتیجه مشارکت بالا باعث افزایش مشروعیت و مقبولیت ملی و بینالمللی نظام میشود؛ در واقع حضور باشکوه در انتخابات قدرت چانهزنی، در مسائل بینالمللی را افزایش میدهد و باعث عزت و اقتدار نظام میشود.
رئیس بنیاد نخبگان همدان ادامه داد: در نظامهای جمهوری سایر ملل این مشارکت به حساب احزاب و افراد، اما در جمهوری اسلامی ایران به پای دین و اسلام گذاشته میشود. بنابراین دشمنان تلاش میکنند این مشارکت را تضعیف کنند تا نظام ناکارآمد شود و در عرصه ملی و بینالمللی تضعیف شود.
اعظمی گفت: پشتوانه اقتدار نظامی و اجتماعی همه در سایه مشارکت بالاست، گاهی دشمنان بهصورت هدفمند مشارکتهای بالای مردم در گذشته را برجسته نمیکنند، اما اگر عکس آن اتفاق بیفتد همه را به حساب ناکارآمدی نظام میگذارند. باید در نظر داشت مشارکت بالا شرایط مطلوبی را برای کشور ایجاد میکند و احتمال شایستهگزینی را نیز افزایش میدهد؛ یعنی حضور همه طبقات و افراد و شور حداکثری بستر انتخاب فرد اصلح را فراهم میکند.
نقش خواص جامعه در هدایت افکار عمومی
وی بیان کرد: نقش خواص جامعه برای هدایت افکار عمومی جامعه مهم است؛ این افراد میتوانند هم تسهیلگر مشارکت حداکثری باشند و با امیدآفرینی و ایجاد نشاط در جامعه انگیزه حضور مردم را افزایش دهند و هم مردم را در انتخاب فرد اصلح کمک کنند. امروز نقش اصحاب علم و دانش در فضای جامعه و فضای مجازی بسیار تعیینکننده و راهگشاست؛ نخبگان میتوانند پیشقراول، هدایتگر و زمینهساز مشارکت بالا و انتخاب شایسته باشند، اما متاسفأنه این مهم در جامعه محقق نشده است. بخشی از نخبگان مؤثر نقشآفرینی نکردهاند و لایه دیگری از نخبگان (سمبولیک) بهویژه در فضای مجازی این نقشآفرینی را انجام میدهند که منطبق بر معیارهای اساسی و اصلی نیست بلکه آنها اهداف و آرمانهای خود را دارند و اغلب این اهداف با اهداف والای توسعه همسو نیست.
رئیس بنیاد نخبگان همدان اظهار کرد: در ردیف اول تبیین و روشنگری باید نخبگان علمی، دانشگاهی و علما باشند، چراکه اشراف کاملتری نسبت به شرایط و مسائل کشور دارند، اما مردم ما در مشارکت و انتخاب فرد اصلح از نخبگان هم جلوتر هستند. مردم در بزنگاهها بهدرستی نقش خود را ایفا کردهاند و حضور و نقشآفرینی دارند، همین مراسم تشییع شهید جمهور نشان میدهد مردم درک میکنند که یک مدیر خوب چه کسی است و از او قدردانی کردند.
وی بیان کرد: شهید رئیسی هم در شهادت و هم در زمان حیات خود از اقبال عمومی و مقبولیت عموم جامعه برخوردار بود، مردم شخصی که خود را فدای مردم کرده و شب و روز تلاش میکند و دلسوزانه در پی حل مشکلات مردم است و با استفاده از فکر و ظرفیت نخبگان در پی حل مسائل است را درک میکنند و میبینند. در بنیاد ملی نخبگان خلأ از دست دادن شهید رئیسی بسیار احساس میشود چون تغییرات و توجه به این بنیاد پس از ۲۰ سال بهصورت عملی احساس میشد، آیتالله رئیسی در پی حل مشکلات نخبگان و نقشآفرینی عملیاتی آنها در امور کشور بود. هم در جذب نخبگان و هم در بهرهمندی از نظرات آنها سعی ویژهای داشت و این نگاه شهید رئیسی در همه طبقات جامعه و برای همه مردم حاکم بود.
بهترین انتخاب را میتوان در شاخصهای شهید رئیسی جستوجو کرد
اعظمی با بیان اینکه بهترین انتخاب را میتوان در شاخصهای شهید رئیسی جستوجو کرد، گفت: شاخصهایی که لازم است برای انتخاب رئیس دولت چهاردهم در نظر بگیریم در درجه اول مردمی بودن است، متعهد بودن، عدالتخواهی، ضد فساد بودن، مدیریت و کفایت، روحیه و عملکرد انقلابی و جهادی، معتقد به توان داخلی و جوانان، از جنس مردم و امیدوار باشد، این موارد در انتخاب فرد اصلح ما را کمک میکند.
وی ادامه داد: مردم هوشیار باشند و تحت تأثیر شعارها و حرفهای ظاهری و عوامفریبانه قرار نگیرند، عملکرد نامزدها و کارکردها را ببینند و فردی را که میخواهند انتخاب کنند بررسی کنند که آزمون داده باشد و ثابت کرده باشد که در عرصه مدیریت توانمند است، اگر در حرفهای ظاهری و شعارها معیار انتخاب را قرار دهیم ممکن است فردی ناکارآمد انتخاب شود و به جای پیشرفت و ایجاد امید موجب ناامیدی بیشتر شود.
اعظمی بیان کرد: رسالت نخبگان، خواص و فعالان علمی و رسانهای این است که این موارد را برای مردم بازگو کنند، مسیر کشور برای توسعه هموار شده و برای آینده بهتر باید این مسیر امتداد و تداوم پیدا کند و این جز با انتخاب فردی که در این مسیر است تحقق پیدا نمیکند. بنده بهعنوان یکی از افراد جامعه به مردم اعلام میکنم ما در مسیر بهبود و پیشرفت قرار گرفتهایم، امیدوارانه در انتخابات شرکت و فرد شایسته را برای فرزندان خود و کشور انتخاب کنند، همه کاندیداها محترم و مورد تأیید نظام هستند، اما توانمندی و عملکرد آنها متفاوت است، لازم است فرد اصلح را از میان آنها برگزید، افرادی که درک و شناخت بیشتری دارند افکار عمومی را کمک و هدایت کنند و در این زمینه جامع نخبگان حرف اول را میزنند.